Història

casa4

Típica masoveria de pagès del municipi d’Arbúcies. A partir dels anys 70 es produí el fenomen d’èxode del món rural per anar a viure als pobles i a les ciutats properes, provocant la transformació en runes i la desaparició de moltes d’aquestes masies, i El Corral del Mataró no en fou cap excepció. L’any 1992 la família Mataró decidí restaurar la casa i convertir-la en una Escola del Bosc amb la finalitat de donar a conèixer sobre el mateix terreny el treball diari de la gent que hi viu i en viu, així com tot allò relacionat amb el bosc.

 

La casa El Corral del Mataró està situada dins el Parc Natural del Montseny, en el centre de la finca forestal del Mataró de Cerdans, amb els seus boscos programats en el PTGMF. La gran diversitat de paisatges i la riquesa forestal fan d’aquesta zona un lloc ideal per gaudir de l’entorn i passar uns agradables dies de convivència.casa5

 

Està legalitzada per la Generalitat de Catalunya en la Direcció General de Joventut amb el número 90 i pel Departament d’Agricultura amb el títol d’Aula d’Entorn Rural, dins el cens general d’entitats d’educació ambiental de Catalunya, pel Departament de Medi Ambient i Habitatge.

 

L’any 2019, el Parc Natural del Montseny ha certificat l’adhesió d’El Corral del Mataró a la Carta Europea de Turisme Sostenible als Espais Naturals Protegits, pel seu compromís amb la sostenibilitat.

Logo and Graphic guidelines - EUROPARC Federation