Escola del Bosc

L’estada parteix d’un centre d’interès, diferent per cada nivell. Totes les activitats estan adaptades a l’edat dels participants i es realitzen amb una prèvia programació.
La durada de les activitats és d’un matí, una tarda o una nit. Es treballa amb un nombre de 8 a 10 participants per cada educador.

D'on veniu i a on sou
A l'arribar a un Iloc determinat, perquè un pugui orientar-se, és important recordar quina és la procedència, quin trajecte s'ha fet, a on ens trobem i del que farem un petit comentari.

El bosc ahir, la carbonera
Antigament una de les activitats principals dins aquests boscos del Montseny era la realització del carbó. Visitarem una antiga carbonera plaça carbonera, la barraca del bosquerol, i tot el relacionat en el mateix

Descoberta del bosc, arbres i arbredes
Descobrirem les diferents classes d'arbres de manera divertida, seguin tot un itinerari en el qual trobarem diferents punts d'identificació amb un número que el monitor portarà la descripció pertinent de característiques.

El bosc avui, la serradora
Tot caminant pel bosc i veient les diferents masses i espècies forestals anirem a la serradora a on es fa la primera transformació de la fusta de castanyer i l'acabat final amb mobiliari de jardí. Se'ns faran uns patits discos amb fusta per cada un que servirà tant per estudiar els anells de creixement de l'arbre com després un treball manual com pot ser un clauer.

Els animals que habiten el bosc

Al bosc hi viuen molts animals, però sovint és difícil poder-los observar i proposem descobrir-los a partir de les petjades o a partir dels excrements.

El Parc Natural del Montseny
Ens trobem dins el parc natural, reserva de la biosfera i hem de tenir uns coneixements bàsics del mateix, pel que es farà una exposició, més o menys intensa.

Estudi de la riera
Els éssers vius que trobem en un riu o riera ens pot indicar l'estat de conservació, anirem a la riera de "Riufred", inici de la riera d'Espinelves, que va a parar a la riera Major i posteriorment al riu Ter.

Gimcana dels insectes
Mitjançant jocs, descobrirem el món dels insectes. Cada prova estarà relacionada i ambientada en un d'ells. Així doncs veurem de més a prop el fins ara desconegut món dels insectes.

Cursa d'orientació
A través d'una explicació sobre les diferents tècniques d'orientació, ens centrarem en l'ús del mapa i la brúixola. Tot seguit, mitjançant grups reduïts realitzarem un itinerari tancat on haurem de buscar les balises situades en diferents punts. Aprendrem que són les corbes de nivell