Història

casa4• La Casa El Corral del Mataró està situada en el massís del Montseny, dins del Parc Natural i envoltada de boscos.
La gran diversitat de paisatges i la riquesa forestal fan d'aquesta zona un lloc ideal per gaudir de l'entorn permetent la seva estada la convivència i la coneixença entre l'alumnat i el professorat.casa5

• Típica masoveria de pagès del municipi d’Arbúcies. A partir dels anys 70 es produí el fenòmen d’èxode del món rural per anar a viure als pobles i a les ciutats properes, provocant la transformació en runes i la desaparició de moltes d’aquestes masies, El Corral del Mataró no en fou cap excepció. A l’any 1992 la família Mataró decideix restaurar la casa i convertir-la en una Escola del Bosc amb la finalitat de donar a conèixer sobre el mateix terreny el treball diari de la gent que hi viu i en viu.

Legalitzada per la Generalitat de Catalunya en la Direcció General de Joventut amb el nº 90 i pel Departament d’Agricultura amb el títol d’Aula d’Entorn Rural, dins el cens general d'entitats d'educació ambiental de Catalunya, pel Departament de Medi Ambient i Habitatge.